Bebis!!!!!

Trots att jag har inbillat mig att jag har varit lugn och cool under hela ruvarperioden så kunde jag knappt andas när jag ringde till RMC idag för att få reda på grav.testet. Först tyckte jag att sjuksköterska som jag pratade med lät lite tveksam. Då hann jag tänka fan, fan faaaaaaaaaaaaan. Men sen när jag hade sagt mitt ärende: "Ja jag ringde hit för att få reda på hur det har gått idag" då lät hon glad och sa: "Det tycker jag att du gjorde rätt i". Då förstod jag men jag ville bara att hon skulle säga orden. Jag kunde inte andas under tiden och när hon sa: "Stort grattis det är positivt så du är gravid" jäklar vad jag började gråta på en gång. Tur att jag satt i ett stängt rum på jobbet så ingen kunde se mig. När jag försökte snyfta fram ett tack så var hon så himla gullig och sa att hon var helt rörd och hade verkligen hoppats för vår skull idag. Vi träffade nämligen henne imorse också när jag lämnade blodprovet.

Så ja nu blir det en oktober-bebis och jag är världens lyckligaste (även om jag gråter lite hela tiden!)

En lugn helg

Vi har varit i sommarstugan hela helgen. Åkte direkt efter jobbet i fredags. Har varit så skönt att bara kunna ligga och läsa, sova och gå promenader längs stranden. Ju närmre testdagen man kommer desto mer tänker man på det. Därför var det skönt att komma iväg och kunna koppla bort allt lite.

På tisdag gäller det. Förra gången fick jag ett negativt besked ungefär 2 minuter innan jag skulle hålla i ett möte... Dumt av mig. Den här gången har jag sett till att hålla hela eftermiddagen fri för oavsett vad svaret blir tror jag att jag kommer att ha lite problem med att koncentrera mig. Håller tummarna för att det blir på grund av glädje.

Sista veckan

Sista veckan har börjat. Den vecka som är den mest plågsamma. Veckan som man bara vill ska vara över så att man får veta. Veckan då det är lite smått panik inför varje toalettbesök och då toalettpappret analyseras för minsta menstecken. Hoppas, hoppas, HOPPAS det går vägen den här gången. En liten höstbebis är precis vad vi saknar i våra liv.

Tecken

Det är nu man börjar leta tecken - var det så här förra ruvningen, känner jag mig inte lite annorlunda, mycket tröttare... Även om jag hade bestämt mig för att vara mycket lugnare den här gången och inte tänka så mycket på det så inser jag att det är lättare sagt än gjort. Jag tänker nästan hela tiden på hur mycket jag vill och önskar att det ska vara en liten bebis som fastnat och fortsätter utvecklas.

Igår sov jag både middag och gick och la mig tigigt. Har varit så fruktansvärt trött. Vet visserligen inte om det beror på hormoner eller kaffebrist. Under hela sprutperioden drack jag kaffe, men efter insättningen tog det stopp. Vårt fina lilla embryo ska inte förgiftas av kaffe, då är det bättre att jag sover några timmar extra istället.

Dagarna går fort nu

Dagarna går fort nu. Hoppas det fortsätter så för nu längtar jag bara till den 31 januari så jag får veta om det finns en liiiten minibebis (embryo). Har inte alls varit lika spänd i magen den här gången, så jag hoppas på att det är ett gott tecken.

Idag ska vi måla dörrar. Det är fruktansvärt tråkigt för det tar lång tid och är svårt. Tror tyvärr inte att jag kan smita undan idag genom att skylla på att jag är trött eller något:)

Ruvardag 1

Jaha, då var man ruvare igen. Idag flyttade ett litet embryo in och tre stycken fick vila i frysen. Kändes så bra idag för läkaren var jätteglad och sa att alla moment har gått strålande. Nu är det bara det sista kvar - ett positivt gravtest (okej kanske inte sista, men sista i den delen där han är inblandad). Han sa att han verkligen höll tummarna för oss och att vi hade bra förutsättningar. Så nu är det bara två veckor kvar, sen får vi veta om det var ett hellyckat försök eller om vi får tina några frysta embryon.


Äggplocket

Äggplocket gick jättebra. De fick ut 18 ägg och det gjorde inte alltför ont. Bilresan hem var däremot en plåga. Jag fick springa in på toaletten för jag mådde så illa. Efter det sov jag hela eftermiddagen, kvällen och natten. Väldigt skönt och behövligt!

Roger fick också sin lilla dos av tortyr. Förra gången befruktade de äggen med frysta spermier, men eftersom det blev så dåligt resultat körde vi med färsk vara den här gången. De gjorde en testikelbiopsi. Jag satt med hela tiden och klappade på honom. De tar det ju inte direkt försiktigt.

Idag hade jag inte så höga förhoppningar när jag ringde för att höra hur många ägg som blivit befruktade. Sist var det ju bara 2 av 21. Den här gången var det MYCKET bättre. Vi har hela 10 embryon som ligger och väntar på oss. Blir insättning av ett imorgon. Hoppas turen håller i sig.

Vin

Igår var jag på en examensmiddag. Alla mina tjejkompisar satt och smuttade på lite vin. Gud vad jag ville ha, men nu såhär nära inpå äggplock tycker jag att det är lite onödigt. Jag hade till och med kört dit för att kunna komma hem i någorlunda tid så att jag är ordentligt utvilad. Trots detta är jag inte ens hälften så präktig som jag var vid förra äggplocket. Då slutade jag tillochmed att dricka kaffe. Den här gången har jag valt att dricka kaffe och leva på som vanligt för att inte allt ska cirkulera runt skaffa-barn-grejen. Mycket skönare.

Nu är iallafall sista sprutan tagen så nu är det bara att vänta på att äggen ska mogna. Undra hur många det blir. Runt 15 hade varit bra.


Ställa klockan

Ikväll blir det till att ställa mobilen för 00.15 ska den sista sprutan tjoffas in. Sen en vilodag innan stora äggplockaredagen. Om det funkar den här gången blir det en höstbebis. Jag har verkligen en bra känsla som säger att det kommer att gå!

För tillfället är huset vårt substitut för en bebis. Vi pillar och pysslar och tar hand om det. Undra hur långt vi har hunnit när vi äntligen ska få börja på barnrummet - det lilla sovrummet bredvid vårt!

Bild utanför RMC innan förra äggplocket i augusti. Skönt att ha en bra ursäkt för att gå omkring i myskläder en heldag!

På måndag

På måndag smäller det. Då blir det äggplock. Var inne på tredje ultraljudet idag. Då tog de ett blodprov på mig också för att se så jag inte blir överstimulerad. Äggen hade växt till sig fint och det blir nog en hel del ägg på måndag. Då ska vi köra med färsk sperma så vi hoppas på fler embryon den här gången. Förra resultatet var ju inte så bra. Bara 2 embryon av 21 ägg.

Jag hade bara jättelite kvar av puregonen, typ 25 eller 40 vilken enhet det nu är. Sista dosen idag skulle vara på 75 så läkaren fick skriva ut en ny dos till oss. Känns lite onödigt med en helt ny för att bara ta ett enda sprut, men vi hade inget val. Hon tittade på oss och sa att vi såg ut som duktiga skattebetalare så att vi förtjänade den nya dosen:)

Fram och tillbaka

Idag kollade vi äggen för andra gången. De växer jätteojämt. På ena sidan fanns två ägg i precis lagom storlek. På andra sidan fanns rätt många fast de var för små. Kommentaren som man inte vill ha av en läkare kom: "Jaha... suck.... jag vet inte vad vi ska göra". Lördag hade varit perfekt för äggplock men eftersom de inte plockar ägg på helgen fanns två alternativ: 2 lagom stora ägg på fredag eller vänta tills måndag och få fler ägg men riskera överstimulering. Efter att ha väntat en stund i väntrummet kom läkaren ändå fram till att det skulle bli äggplock på fredag. Jag fick gå in på toaletten och ta en sista "vanlig" spruta.

När jag hade varit på jobbet ett par timmar ringde läkaren igen. Då hade han ändrat sig och vi kör äggplock på måndag istället. Jag fick ett nytt recept som jag skulle hämta ut på apoteket och ta vanlig sprutdos ikväll. Det innebär alltså två likadana sprutor samma dag. Då blev det lite panik. Jag skulle iväg med mina kollegor direkt efter jobbet och Roger hade bokat en tid med min kusin för att fixa med huset. Jag vågar inte ta sprutorna själv så jag fick ringa till min mamma och höra om hon kunde möta upp mig på stan och ta sprutorna på mig. Efter några turer fram och tillbaka slutade det med att jag bara var med en liten stund efter jobbet, blev skjutsad hem av mina föräldrar så Roger kunde ta sprutan på mig. Slutet gott allting gott.

Som tur var kunde dagen avslutas med ett härligt bad!



Nu är badrummet äntligen färdigt!

Ny ägg koll

Imorgon är det dags för ny kontroll av äggen. Hoppas att det blir äggplock på fredag för idag har jag känt mig helt uppsvullen. Förra gången hade jag riktigt ont i magen mot slutet men det hoppas jag på att slippa den här gången.

Badrummet blir bättre och bättre för varje dag. Idag har elektrikern varit på plats och installerat spots i taket och handdukstorken. Imorgon kommer rörmokaren och kopplar in duschen så med lite tur får jag duscha på kvällen (eller ännu bättre bada!!!).

Ikväll var en byggare här och kollade fönsterna. Han ska räkna lite på vad det kostar att byta ut dem. Helt galet vad allt är dyrt... Tack och lov för rotavdraget - en husägares bästa vän!

Blandad kompott

Idag var vi på det första ultraljudet. På ena sidan fanns det 3 stora ägg och på andra sidan fanns många men små ägg. Därför ska jag öka sprutdosen lite i 2 dagar och sen göra ett nytt ultraljud. Blir kanske äggplock redan på fredag, annars får vi vänta till måndag. Det ska de bestämma på onsdag. Kanske bäst att hoppas att det händer på måndag. Fredagen den 13:e låter lite läskigt:)

På vägen från Malmö stannade vi för att titta på en sänggavel. Roger hade sagt att vi bara skulle titta och inte köpa. Men efter att vi hade prutat ner den lite så bestämde vi oss för att slå till. Det blev en fin från Engelssons Hampton serie. Kommer matcha matbordet perfekt!


Hormoner

Det är inte sprutorna som är det värsta - det är alla hormoner man trycker i sig. Igår hade jag en så där halvbra dag. Mådde inte dåligt, men kändes precis som innan man ska bli sjuk. Lite hängig.

Som tur är kom mina föräldrar och piggade upp oss. Badrummet fick en välkommen-till-världen-presten. Kommer bli mysigt att ligga och bubbla med tända ljus!



Imorgon ska vi iväg och kolla hur äggen sköter sig. Hoppas att det blir lagom många den här gången. Förra gången plockade de ut 21 stycken. Det var liiiite för många för min stackars mage.


En riktig dejt

Igår var vi på en riktig dejt. Först middag på en jättemysig Kinarestaurang, där man fick ta av skorna och låna ett par av deras tofflor, sitta på kuddar och jättegod mat. Sedan gick vi på bio och såg Breaking dawn. Jag tyckte den var jättebra, men Roger tyckte att den var en "transportsträcka" till nästa film.



På onsdag ska jag ut och äta med jobbet. Fick precis lite panik över hur jag ska göra med sprutorna. Vågar ju inte ta dem på mig själv. Finns visserligen en på jobbet som är utbildad sjuksköterska, men jag vill inte berätta för henne än. Får kommer på något smart.

En dag i skogen

Eftersom det var så fint väder idag bestämde vi oss för att åka på utflykt istället för att jobba med huset. Vi åkte till skogen och grillade korv. Det krävdes 3 män och en toarulle för att få igång en engångsgrill. Sedan åt vi korv och pannkakor!



Sprutdag 2 är nu avklarad och jag har varit så fruktansvärt trött. Inatt sov jag 13 timmar plus att jag har sovit middag. Undrar om det är hormonerna som redan har börjat sätta igång...


Minisemester

Lagom att börja med en jobbvecka på 2,5 dagar innan det är lite ledigt igen. Så skönt! Vi ska vara lediga på måndag också och som tur är fick vi första ultraljudet då. Jag gillar inte att ta ut så mycket flex för sådana här saker. Hoppas på att äggplocket kommer på en lördag. Kommer inte riktigt ihåg hur många dagar efter första ultraljudet äggplock blev förra gången?

Idag ska vi ha en renoveringsdag. Om jag tröttnar på det kan jag alltid skylla på hormonerna som jag måste spruta in. Då har stackare Roger inte mycket att sätt mot utan får snällt jobba för två:)

Första sprutan - check

Nu har jag precis tagit första sprutan. Eller jag och jag, Roger tog första sprutan på mig. Allt dokumenterades såklart med kameran precis som förra gången så när jag får lite mer tid över kommer filmbevis upp på bloggen!

Nedräkningen fortsätter...

mindre än ett dygn kvar till första sprutan. Roger har börjat bli nervös och hade svårt att sova inatt. Stackaren, det är han som får spruta mig. Jag behöver bara knipa ihop fläsket och ögonen och titta bort.

Renoveringen fortsätter. Idag har byggarna fogat allt kakel på väggarna och lagt hela golvet. Hoppas på att de börjar sätta upp inredningen imorgon. Då slipper vi de stora kartongerna i vardagsrummet.

  

Hela vardagsrummet har varit fullt av stora kartonger de senaste veckorna. Därför har vi inte haft någon julgran i år. Jag som alltid sagt att så fort vi flyttar till huset ska vi ha en stor fin gran. Men nästa år då ska vi få världens finaste gran. Fick en toppstjärna i julklapp som jag drägglat över hur länge som helst. Den ligger fortfarande i säkert förvar i sin låda och längtar till nästa december.


My fitness coach club

Jag köpte ett träningsspel till PS3:an idag. Kostade bara 198 kronor på rean, men hade kostat 399 kronor. Vilket klipp! Nu har vi precis provat det och man blev faktiskt riktigt svettig. Vi testade bland annat någon form av salsa-träning och gud vad roligt det såg ut. Man kände sig som en stor bumbibjörn som försökte vicka på rumpan.

Målet är att se ut som när vi träffades (för typ 12 kilo sedan...) så lite mer bumbibjörn dans sen är vi där, om det inte blir bebis däremellan vill säga.


Om 48 timmar smäller det!

Då tjoffar vi in första sprutan. Sen kommer allt det där jobbiga med att gå och vänta på olika besked:

1. Första delmålet blir det några ägg?
2. Blir jag överstimulerad?
3. Blir det några befruktade ägg?
4. Fortsätter cellerna att dela sig?

Sen kommer den lååååååååånga väntan. Den som är jobbig på riktigt. RUVARPERIODEN. Då man kanske är gravid och tolkar alla tecken som att man nog mår lite illa och har ömma bröst. Ojojoj, mycket spännande som kommer inom den närmsta tiden.

Först ska badrummet bli klart. När vi kom hem idag hade byggarna satt upp mosaiken i duschhörnan. Blev mycket nöjd med resultatet - fin pärlemovit mosaik!


Rutinerad

Konstigt att man känner sig lite rutinerad nu när vi står inför vårt andra IVF-försök. Förra gången var allt nytt och spännande. Det är såklart minst lika spännande den här gången men jag har inte jagat upp mig lika mycket. Förra gången hade jag för mig att jag skulle hålla kroppen ren och inte dricka kaffe - jag som lever på/för kaffe! Den här gången kommer jag inte ge upp kaffet - i alla fall inte mitt morgonkaffe. Det är ju nästan den bästa stunden på hela dagen... mmm den första koppen kaffe!

Näe inget sånt trams, det är bättre att jag mår bra och det gör jag när jag får mitt kaffe!


Kaklet börjar komma på plats




Under tiden var vi och shoppade. Egentligen är det shoppingförbud när det är renovering, men jag lyckades lura till mig en klocka och tre små ljuslycktor så jag var nöjd!

 

Idag har jag dessutom fått en ultraljudstid till på måndag då de ska kolla hur det går med äggen och så har jag fixat ett Ladok-utdrag. Jag ska söka en tingsplats. Hade varit jättekul att få notariemeritering. Synd att det kommer att krocka med en eventuell bebis bara. Men, men vem har sagt att man inte kan satsa på sitt jobb bara för att man ska försöka få en bebis?

Dag 2

Men den här gången ska jag inte börja med sprutor förrän dag 5! Så skönt - lite mindre hormoner lite trevligare humör.

Idag är sista semesterdagen så vi har inlett morgonen med att måla våra innerdörrar vita. För tillfället ser vårt hus mer eller mindre ut som en bastu. Det är furu överallt men nu ska allt bli vitt. Skönt att det blir fixat samtidigt som byggarna håller på att sätta kakel i badrummet.



Innan...



Under tiden...

Och i början av nästa vecka kommer slutreslutatet! Så spännande. Kanske ifs hade varit bra att kunna ta ut alla humörssvängningar på att riva ett badrum. Får prata med Roger om att jag får riva ut badrummet där uppe också om jag blir för jobbig av sprutorna :)

Försök 1 vs. försök 2

Under IVF-försök 1 bodde vi i lägenheten på 45 kvm, under IVF-försök 2 bor vi i huset på 184 kvm. 1 - 0 till huset! Under försök 1 kunde jag duscha så mycket jag ville, under försök 2 ser vårt badrum ut såhär:



Walk over? Nope, för snart kommer det här att flytta in i det nya badrummet:


Bilden är lånad från Neptuns hemsida

Så fiiin <3

Nytt år, nytt försök och ny blogg!

Nytt år + nytt försök = ny blogg.

Vi ska komma igång med vårt andra IVF-försök den här månaden. Kommer att bli lätt att hålla koll på dagarna, dag 1 är nämligen idag den 1 januari. Himla smidigt.

Den här gången ska jag inte börja med sprutorna förrän dag 5 och dessutom ska jag få mindre injektioner än förra gången. Så skönt! Förra äggplockningen resluterade i 21 ägg! Gissa om jag kände mig som en höna på steroider... Den här gången är vår plan att satsa på kvalite istället. Har en bra känsla om att det kommer att gå vägen!



Nyår för 3 år sedan...


RSS 2.0